Tips voor happy feet

Bericht van Merlia, 18 mei 2015

Happy feet

Hier een aantal do it yourself tips voor happy feet speciaal voor jou.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je thuis gemakkelijk zelf kunt doen om er voor te zorgen dat je voeten helemaal lenteklaar zijn en dat je met je voeten kunt pronken.  Voet maskers, voet scrubs, leuke kleurtjes nagellak en intensieve hydratatie behandelingen doen wonderen voor je voeten en voor je gevoel van eigenwaarde.

Aromatic relaxing foot bath pedispa

Voetenbad

De eerste stap in een goede voet verzorging is je voeten weken door middel van een voetenbad.  Dit laat je huid verzachten, waardoor de verwijdering van dode huidcellen en ruwe eelt veel gemakkelijker wordt. Een voetenbad met magnesium zoutkristallen en etherische oliën werken heerlijk ontspannend en tegelijkertijd ontgiftend, anti-bacterieel en anti-schimmel.

Huis-tuin- en keukenmiddeltjes

Honing en citroen

Vul een grote kom met warm water en voeg een half kopje honing, een half kopje appel cider azijn en het sap van een citroen. De honing doordringt de huid met vocht, de azijn is antibacterieel en fungeert als een spier relaxer en de citroen is stimulerend. Week je voeten ongeveer 10-15 minuten of totdat het water afkoelt.

Kalk en mint

Vul een grote kom met warm water en voeg een half kopje Epsom zout, sap van een limoen en enkele takjes van geplette munt. Het Epsom zout zuivert en verzacht de huid, terwijl de kalk en mint kalmeren en je voeten verkoelen.

voetscrub

Voet Scrubs

Een do it yourself (DIY) versie is minder duur en kan worden aangepast met je favoriete geur of etherische olie.

Bruine suiker

Combineer een kopje bruine suiker met een derde kopje amandelolie. Smeer je voeten royaal in met dit mengseltje en masseer zachtjes in rondjes. Geef speciale aandacht aan je hielen en de basis van je tenen. Als je klaar bent kun je je voeten reinigen met lauwwarm water.

Zeezout

Zeezout heeft een meer stevigere verbinding dan suiker, dus het is het perfecte ingrediënt in een scrub voor voeten die misschien een beetje extra verzorging nodig hebben. Een kopje zeezout gemengd met een derde kopje pepermunt of kokosolie maakt een sterke en verkwikkende scrub. Nadat je je voeten geweekt hebt, scrub ze dan zachtjes om je gevoelige huid te verzorgen.

avocadomask

Voet maskers

Voet maskers zijn belangrijk bij de voorbereiding van je lente- en zomervoeten voeten omdat ze hiermee intensief worden gehydrateerd. Wil je zijdezachte voeten?  Probeer een paar van de volgende natuurlijke ingrediënten voor verbluffende resultaten.

Avocado

Deze verbazingwekkende vrucht is al lang bekend om zijn hoge vitamine E inhoud en superieure hydraterende eigenschappen. Pureer het vruchtvlees van de avocado in een kom samen met een paar theelepeltjes honing totdat de textuur enigszins glad is. Smeer je voeten helemaal in ook je hielen en wikkel ze vervolgens in plasticfolie. Na 15 minuten verwijder je de folie en reinig je je voeten in lauwwarm water en dep ze zachtjes droog.

Eigeel en citroen

Eierdooiers zijn rijk aan eiwitten en zijn ideaal als huid moisturizers. Scheid de dooiers van twee eieren en plaats ze in de blender met het sap van een citroen. Voeg dan wat olijfolie toe totdat de textuur licht en romig wordt. Giet het mengsel uit de blender over in een kom en smeer het glad over je voeten en neem je hielen ook mee. Wikkel dan je voeten in plasticfolie en ontspan voor ongeveer 15-20 minuten. Verwijder het plastic en spoel je voeten grondig met lauwwarm water.

Nagellak

Nu zijn je voeten klaar voor je favoriete kleur nagellak. Met behulp van een stalen bokkenpootje duw je de nagelriemen zachtjes terug. Je kunt je nagels ook zachtjes meenemen. Je kunt met een organische acetonvrije remover je nagels schoonmaken van eventuele restjes creme of olie. Polijst je nagels met een nagelbuffer mooi glad en glanzend  dan lijkt het net of je blanke nagellak op hebt. Dit staat ook heel mooi en verzorgd. Of je kiest voor een naturel look met bijvoorbeeld blanke calciumlak of je doet lekker gek met je favoriete kleur. Je kunt kiezen voor een merk zoals bijvoorbeeld Scotch waar geen of zo min mogelijk schadelijke stoffen inzitten.

Enjoy your Happy Feet :)

Feet and Orchids

 

 

 

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *