Limonade met lavendel

Bericht van Merlia, 16 mei 2015

lavendellimonade

Limonade met lavendel is een geweldige manier om gebruik te maken van de verbazingwekkende geneeskrachtige eigenschappen van lavendel. Het is  een prachtig aromatisch kruid dat de zintuigen en de geest kalmeert.

DIY lavendel limonade met lavendel etherische olie

Ingrediënten:

1 kopje ruwe honing (honing van de imker bijv.)

12 kopjes zuiver water (gefilterd, gekookt, mineraalwater)

1 druppel lavendel essentiële olie

6 citroenen, geschild en juiced

Lavendel takjes voor garnituur

Meng alle ingrediënten samen, voeg eventueel meer water of ruwe honing toe naar smaak.

Lavender herb and essential oillavendel4

Lavendelolie kan ook gebruik worden in geval van angst en hoofdpijn.

Bereidingswijze:

  • Meng 5 tot en met 6 druppels Lavendel etherische olie aan je badwater als je een droge huid hebt.
  • Met behulp van een diffuser doe 10 tot 12 druppels Lavendel in het water en elke willekeurige ruimte wordt gezuiverd en gevuld met deze natuurlijke ontspanner. Dit is heerlijk na een drukke dag.
  • Voeg 2 druppels Lavendel toe aan je favoriete bodyolie zoals amandelolie of olijfolie voor verbetering van je huid, het afweren van insecten, om te relaxen en te ontstressen, en het helpt je goed te slapen.

Complexe structuur 

Zuivere lavendelolie is een ongelooflijke etherische olie te gebruiken voor je  gezondheid en welzijn. Het is een van de zachtste essentiële oliën, maar ook één van de meest krachtige, waardoor het een van de favorieten onder de  etherische oliën is. Lavendel olie heeft een chemisch complexe structuur met meer dan 150 actieve bestanddelen, die heel effectief werken bij een heleboel gezondheidskwaaltjes.  Lavendel olie beschikt over geweldige anti-inflammatoire, anti-schimmel, antidepressivum, antiseptische, antibacteriële, antimicrobiële, pijnstillende, ontgiftende, hypotensieve en kalmerende eigenschappen.

Magische werking

Lavendel geeft aan jou de volgende eigenschappen door:

liefde, bescherming en in het bijzonder bij kleine kinderen, rustige slaap, lang leven, zuivering, geluk, vrede. Dat wat de plant is geeft hij aan jou door.

Lavendel staat in verbinding met de planeet Mercurius die staat voor communicatie, en het element lucht. Mercurius staat het dichtst bij de zon.

mercurius

De luchttekens zijn:

Tweelingen, Weegschaal en Waterman
Eigenschappen: denken, optimisme, contactvaardig, taalvaardigheid, het vermogen om verstandelijk en contactueel verbanden te zien en dingen te beredeneren, objectief, rationeel, communiceren, theoretiseren, abstraheren, flexibel, mentale vrijheid.

Luchtmens

De denkwereld, de theorie en verstandelijk te vatten contacten vormen voor de luchtmens de werkelijkheid, zoals voor vuur de wereld van de mogelijkheden en voor aarde de tastbare realiteit de werkelijkheid vormen. Voor een luchtmens is communicatie en het uitwisselen van ideeën van cruciaal belang. Deze mensen kunnen samenwerken met anderen en objectief blijven in moeilijke situaties. Luchtmensen leggen graag verbanden tussen hun ervaringen en weigeren zich alleen maar te laten leiden door hun gevoelens of intuïtieve reacties.

Net als de vuurmensen zijn de luchtmensen actief, initiatiefnemend en naar buitentredend ingesteld. ‘Luchtig’ is in zoverre anders dan ‘vurig’ dat lucht niet een intuïtieve, maar de wereld benadert vanuit een verstandelijke en contactuele instelling. De luchtmens wil zo objectief mogelijk de wereld verbindingen leggen tussen de waarneming en de kennis. Dit sluit gedeeltelijk aan op de aardemens, die alleen het bestaan van feiten en objecten constateert maar niet zoals de luchtmens abstracte verbindingen legt. Het in abstracte zin met elkaar verbinden van dingen, de logica en de theorievorming, is een typische luchtaangelegenheid.

In de westerse maatschappij is het denken heel belangrijk. We hebben ons hele leven erop ingericht. We gaan naar school, we proberen diploma’s te halen en we nemen iets voor waar aan, wanneer het bewezen kan worden. Met onze gedachte kunnen we ordenen. Het ordenen is nodig om overzicht te krijgen. Wanneer we dat overzicht hebben, kunnen we goede beslissingen maken. Beslissingen nemen, overzicht hebben en ordenen horen bij het element lucht. Wanneer jouw wereld chaotisch is en geen beslissing durft te nemen, zoek dan naar de kracht van het element lucht. Het element lucht helpt je om helder te denken.

De zwakke kant van het luchtelement is het gebrek aan gevoel. Het voelen is voor het element water juist de sterke kant. In die zin zijn lucht en water, net als vuur en aarde, astrologisch gezien tegenpolen. Wordt het element lucht te sterk benadrukt, dan is het mogelijk dat zij geen beslissingen kunnen nemen omdat zij alle mogelijkheden kunnen overzien. Mensen met een tekort aan lucht, kunnen moeilijk onbevooroordeeld denken. Ze kunnen zich niet gemakkelijk uiten en anderen begrijpen hen misschien verkeerd. Er zijn vele manieren om deze blokkade op te heffen o.a. door je chakra’s te reinigen, aartsengel Michael aan te roepen om alle koorden van angst en negativiteit door te snijden in alle dimensies van tijd en innerlijke vrede er voor in de plaats terug te zetten. Je kunt minerale stenen dragen. Je kunt je zelf genezen.

Bron:  www.tijdgeest.eu

 

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *