Zelf tandpasta maken

Bericht van Merlia, 21 april 2015

 

coconutoil

Zelf tandpasta maken is in een paar minuutjes gedaan het is veilig, heel simpel om te maken en fun om te doen.

De ongeraffineerde en koudgeperste kokosolie, de zogenaamde extra vierge kokosolie wordt gemaakt door kokospulp te laten fermenteren of mechanisch te persen en heeft een smeltpunt tussen de 24 en 26 graden Celsius. In deze extra vierge kokosolie zijn alle voor de gezondheid gebleven stoffen behouden.

Kokosolie bevat verzadigende vetzuren. Deze vetzuren zijn zeer stabiel en geschikt om te verhitten op hogere temperaturen. De olie is vast bij kamertemperatuur en heeft een smeltpunt tussen 30-37 graden Celsius. Het voordeel van kokosolie is dat het 2 jaar op kamertemperatuur bewaard kan worden zonder dat het ranzig wordt (bederft).

Benodigdheden:

  • een glazen pot met deksel
  • 2 eetlepels kokosolie extra vierge of rauw
  • 1 eetlepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
  • 15 druppels Japanse muntolie (tea tree olie of een andere muntolie kan ook)
  • snufje zeezout of Himalaya zout (fijngemalen)

Bereidingswijze:

Doe eerst de kokosolie in de glazen pot en doe het zuiveringszout erbij, meng het goed met een theelepeltje of spateltje. Doe dan een snufje zeezout erdoor en als laatste de muntolie. Goed roeren en klaar!

Natuurlijk kun je de doseringen aanpassen naar behoefte en naar smaak. Het is aan te raden niet te veel in een keer te maken.

genees tandbederf

Genees tandbederf van Ramiel Nagel
Genees tandbederf is een bijzonder verhaal van een vader, Ramiel Nagel, die ontdekte dat zowel hij als zijn 1-jarig (!) dochtertje tandbederf en gaatjes had. Als leek is hij zich gaan verdiepen in de tandheelkunde en kwam tot opzienbarende ontdekkingen. Ramiel kwam tot de ontdekking dat de gezondheid van je gebit alles te maken heeft met hetgeen je eet. Hij beperkte zich niet alleen tot het verbannen van suikerrijke snoepjes voor zijn dochtertje, maar gooide het complete voedingspatroon van het hele gezin om. Het resultaat laat zich raden. Een bijzonder boek voor mensen die echt geïnteresseerd zijn in hun gezondheid, met het gebit als centraal thema.

Fluoride 

 

Wist jij dat Fluoride een chemische middel is en dat het wijdverbreid in het drinkwater van veel grote steden wordt toegevoegd (in de VS)? En dat de EPA (Environmental Protection Agency) het beschouwt als een giftig chemisch afval..? Als het niet zou worden verkocht aan de waterbedrijven van de grote steden, zou het onder stringente en dure controlemaatregelen dienen te worden afgevoerd. Mensen die met fluoride omgaan, wordt geadviseerd om chemische pakken te dragen om hen te beschermen voor deze extreem giftige substantie. Wanneer je fluoride dumpt in een plaatselijke rivier, is dat een overtreding van de federale wetgeving in de VS. Maar het dumpen van fluoride in het drinkwater van burgers wordt beschouwd als een ‘goede zaak voor de volksgezondheid”…

Terwijl de gevaren van fluoride worden erkend in de V.S., waar productetiketten door de fabrikant dienen te worden voorzien van waarschuwingen, wordt de Nederlandse consument minder goed geïnformeerd.

Bron: Fluoride ~ Een gevaarlijk gif

Fluoride_Water_Main_600

Bron: gezondheidenvoeding.nl

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *