Natuurlijke body olie

Bericht van Merlia, 19 april 2015

olijfolie

Wil je een heerlijk geurende natuurlijke (organische) body olie? Die kun je heel gemakkelijk zelf maken. Neem olijfolie (liefst extra vierge) of amandelolie en meng het met sandalwood etherische olie en lavendel etherische olie.

Deze natuurlijke body olie voedt je huid en is vochtinbrengend, het ruikt echt heerlijk het trekt snel in je huid en je krijgt er een supermooie glanzende huid van.

amandelolie

Benodigdheden:

  • een mooie liefst glazen fles of potje
  • olijfolie of amandelolie
  • sandalwood etherische olie
  • lavendel etherische oie

Bereidingswijze:

Je kunt de olie eerst in een glazen schaal doen en dan de druppels etherische oliën toevoegen, begin met een paar druppels, meng het met een lepeltje of spatel en kijk hoe je de geur vindt. Je kunt altijd meer olie toevoegen net zolang totdat je tevreden bent over de geur. De geur ontwikkelt zich ook dus werk niet te snel. Ben je klaar dan kun je de body olie overgieten in de fles met een klein trechtertje.

Sandalwood

sandalwoodboom

Sandalwood tree photo by Karl Magnacca

Het gebruik van sandalwood of sandelhout etherische olie gaat terug in de tijden der tijden waarmee ik bedoel dat het al zo lang bestaat dat het in tijd eigenlijk niet te beschrijven is en het is nog steeds een van de meest gebruikte essentiële oliën vandaag de dag. De geur is exotisch, warm, kruidig en heeft een diepe aarding.  Deze krachten geeft de boom aan jou door, want dat wat de plant/boom is geeft hij aan jou door. Om deze reden, kan sandelhout worden gevonden in alles van wierook, parfum tot in moisturizers.

Misbruik

Helaas, heeft deze overweldigende populariteit geleid tot misbruik. Jonge sandelhout bomen worden gekapt voordat ze volwassen zijn en de soorten zijn bedreigd met uitsterven in India. (Dit is waarom veel bedrijven Australische sandelhout of Royal Hawaiian sandelhout kiezen, hoewel de eigenschappen niet precies identiek zijn.). Door de overdreven oogst zijn de prijzen ook de pan uitgerezen. 

Werking

Sandalwood is als een wonder voor acne-gevoelige huid en heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen, alsmede de eigenschappen die helpen bij het vervagen van littekens. Een eenvoudig DIY masker is  het mengen van sandelhout poeder, kurkumapoeder, en een beetje water dit doet echt wonderen voor je huid.  Sandalwood is ook ontstekingsremmend en het verzacht en geneest een droge huid. Het is werkelijk een all-around uitzonderlijke olie. Daarom, hoewel er misbruik van wordt gemaakt, deze prachtige etherische olie kun je wel blijven gebruiken. Het vraagt enkel van je om je huiswerk te doen voordat je een product koopt waarin sandalwood verwerkt zit. Doe onderzoek naar de verschillende merken op de markt en kijk en voel welke je het meest aanspreekt en goed voelt. 

Lavendel

Lavender herb and essential oil

Mijn geliefde lavendel, iedereen kent het wel. De geur van Lavendel geeft je een rustig gevoel, liefde, bescherming en in het bijzonder bij kleine kinderen, rustige slaap, een lang leven, zuivering, geluk en vrede.

Lavendel is mannelijk van geslacht, verbonden met de planeet Mercurius die staat voor communicatie en het element lucht.

In de afbeelding hieronder zie je dat Mercurius het dichtst bij de zon staat en zie je de ring van de 9 planeten van het zonnestelsel waarin wij leven. Onze planeet Aarde staat als 3e vanaf de Zon.

mercuriusplaneten

 

 

 

 

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *