Dag van de Aarde: 22 april 2015

Bericht van Merlia, 19 april 2015

aardeengel

Art by Marius Michael-George

Bewustwording

Dag van de Aarde is een bewustwordingsdag met veel aandacht en activiteiten m.b.t. onze planeet en onze natuur en milieu. Hiermee wil ik iedereen uitnodigen om op jouw eigen persoonlijke manier je eigen bijdrage te leveren en dit in je dagelijkse leven toe te passen.  Begin met kleine dingen zoals zo min mogelijk plastic verpakte artikelen kopen, plastic tasjes weigeren en je eigen boodschappentas meenemen,  plastic afval apart verzamelen en dit wegbrengen naar de daarvoor bestemde afvalbakken. Lees over de schoonmaakproducten die je gebruikt en wat zijn veilige schoonmaakmiddelen? Zo ook met huidverzorgingsproducten en cosmetica. Kleding? Wel eens aan tweedehandskleding gedacht? Er zijn zoveel spullen en er is zoveel kleding op deze aarde dat er eigenlijk geen nieuwe spullen nodig zijn. Er zijn tegenwoordig hele leuke hippe en schone tweedehands kleding- en kringloopzaken waar je voor een leuke prijs iets kunt scoren. Deze spullen hebben ook een andere energie (lees trilling) dan de “nieuwe” massaproductie spullen, ze hebben karakter, charme, orginaliteit en vaak ook echt vakmanschap.

Hier volgt een stukje van de Nederlandse Dag van de Aarde.

International Earth Day

Sinds 1970 wordt overal ter wereld op 22 april de Dag van de Aarde gevierd, ofwel International Earth Day. Met allerlei activiteiten in het kader van een beter milieu en meer respect voor de Aarde. In Nederland worden er sinds 2005 activiteiten op die dag georganiseerd. Maar zo grootschalig als in Amerika is het hier (nog) niet. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Want een beter milieu begint bij jezelf!

Op de Facebookpagina van Krant van de Aarde blijven we de leukste evenementen en tips verzamelen.

Wie Earth Day intikt komt talloze sites tegen waarop wereldwijd activiteiten worden aangekondigd om de Dag van de Aarde te vieren. Van prestatielopen tot poëziewedstrijden en van straat-schoonmaakacties tot demonstraties tegen milieuvervuiling. Ook in Nederland staan er diverse activiteiten gepland. In Amsterdam wordt in Artis op 22 april de derde editie van de Dag van de Milieufilosofie gehouden. Imker Pim Lemmers roept via social media op om op de Dag van de Aarde overal bloemen te zaaien voor de bijen. Jongeren Milieu Actief wil die dag in de vijf grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven 1000 ‘seedbombs’ gaan rondstrooien: pakketjes van aarde, voedingsstoffen en zaadjes die, als ze ontkiemen, kleur brengen tussen het grijze beton. En de stichting Omslag houdt voor de negende keer haar jaarlijkse bijeenkomst om Moeder Aarde te eren, in de tuin van het terrein aan de Hoogstraat 301a in Eindhoven.

Planet-Earth

 

 

 

 

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *