Walnotenijs met rauwe cacao

Bericht van Merlia, 9 april 2015

cacao

Walnotenijs met rauwe cacao heb je al trek? Nu met het mooie weer op komst dit komende weekend heb je toch weer trek in ijs ja of ja?

INGREDIËNTEN:

2 kopjes walnoten fijngemaakt
2 kopjes water
1 kopje ahornsiroop of honing
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
1 eetlepel vanille-extract (optioneel)
1/2 theelepel van Himalaya of Keltisch zeezout (optioneel)
walnoten
BEREIDINGSWIJZE:
Gebruik een ijs maker, of een blender (bij voorkeur met hoge snelheid).
1. Meng alle ingrediënten totdat het helemaal glad is maar je kunt natuurlijk ook nog stukjes walnoot apart houden voor de crunchy bite.
2. Zet in de vriezer voor 1 nacht.
TIP: Als je het 1 nacht in de vriezer hebt laten staan dan kun je het nog een keer in de blender verwerken dan wordt het nog romiger. 

+ je kunt EXTRA cacao en extra ahornsiroop toevoegen als je van supersweet houdt

+ Ter vervanging van de noten (in geval van notenallergie ) zou je bijvoorbeeld hennepzaden of zonnebloempitten kunnen gebruiken.

ZUIVEL VRIJ.  GLUTENVRIJ.

Klein Brein

Een walnoot lijkt op een klein brein: een linker en rechter hemisfeer, bovenste grote hersenen en onderste kleine hersenen. De rimpels en plooien in de noot lijken precies op de hersenschors. Wij weten dat een walnoot meer dan 3 dozijn neurotransmitters voor een betere breinfunctie helpt ontwikkelen!

Pure chocola
De flavanolen in pure chocolade – niet te verwarren met flavónolen – verbeteren de gezondheid van arteriën en kunnen daardoor een ‘significante’ verlaging geven van hoge bloeddruk ofwel hypertensie. Pure chocola is met name effectief bij mensen die reeds een verhoogde bloeddruk hebben. Wie vijf jaar lang een klein stuk pure chocolade per dag eet, verlaagt mogelijk ook zijn risico op een hartaanval en hartziekten met 20 procent. Door twee weken lang 40 gram (liefst suikervrije) pure chocola per dag te eten kunnen zelfs zeer gestresste personen verbetering brengen in hun tekenen van nervositeit.

Enjoy!

Bronnen: The Earth Diet en Freddy Storm “de apotheek van God”

 

 

 

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *