Bloedrode maan 4 april 2015

Bericht van Merlia, 4 april 2015

Blood-Moons tedtrad

De bloedrode maan kan rood, koperachtig of een rozige tint hebben tijdens deze lunar eclips. De rode maan is mogelijk omdat de aarde tussen de zon en de maan in komt te staan. De exacte kleur die de maan krijgt hangt af van de hoeveelheid stof en de wolken in de atmosfeer, volgens de NASA wetenschappers. Als er extra deeltjes in de atmosfeer hangen, van bijvoorbeeld een recente vulkanische uitbarsting, dan zal de maan een meer donker rode tint hebben. Dit fenomeen zal ongeveer 5 minuten Aardse tijd duren en zal voornamelijk te zien zijn in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië.

Het is een zeer zeldzaam fenomeen dat er 4 bloed manen met een totale verduistering achter elkaar komen. Vorig jaar op 15 april en 8 oktober en dit jaar dus 4 april en 28 september a.s. De NASA noemt dit een tetrad. Het bijzondere aan deze 4 bloed manen is dat ze telkens op een Joodse Feestdag vallen.
Niet voor niets is deze bloedmaan tussen Goede Vrijdag en Pasen in.

Loeach, de Joodse kalender

De Joodse kalender is altijd een toonbeeld van astronomische kennis geweest. De Joodse kalender die door Hillel II is vastgesteld in ca. 360, is zeer gecompliceerd, maar in tegenstelling tot de Juliaanse en de Gregoriaanse kalender zo nauwkeurig dat het nooit een aanpassing heeft hoeven ondergaan.
Haar complexiteit ontstaat doordat het primair een maan-gerelateerde kalender is, in plaats van een zon-georiënteerde kalender, die, uit oogpunt van viering van de feestdagen in de juiste seizoenen ook een zon-gerelateerde binding of beperking kent die er voor moet zorgen dat de feesten niet door het jaar heen gaan zweven.

Hier een mooie clip over deze bijzondere gebeurtenis

Clip credit: NASA

Als je geïnteresseerd bent in astronomie check deze site http://www.space.com/16149-night-sky.html
4-4

Vandaag 4-4 (dubbel getal God en de Engelen zijn met je en helpen je met datgene wat jij wilt ) is een hele mooie dag met zeer sterke energie wat veroorzaakt wordt door de getijdenkracht (zoals eb en vloed)  in combinatie met de zwaartekracht van de maan. Als je heel gevoelig bent kun je misschien wat last hebben van je hoofd (hoofdpijn,  duizelig zijn of er niet met je gedachten bij zijn), schedel en je enkels en voeten (wankel of prikkels). Dit heeft te maken met de frequenties, de trillingen die nu aan het stijgen zijn en je lichaam is bezig zich aan te passen aan die frequenties.

Het oude loslaten en het nieuwe verwelkomen

Deze dagen zijn vanwege de zeer sterke energie die nu in de lucht hangt een perfecte tijd voor je om na te gaan waar je klaar voor bent om los te laten. Vraag God en de Engelen je te helpen als je moeite hebt hiermee. Je kunt je even terugtrekken en overdenken, bidden of een korte meditatie, je kunt het voor jezelf opschrijven, er zijn vele manieren om jezelf te eren.

Wat wil je loslaten en wat wil je daarvoor in de plaats verwelkomen in je leven?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *