Witte tanden

Bericht van Merlia, 30 maart 2015

 

mooietanden

Hoe kun je makkelijk wittere tanden krijgen?

Een stralende lach met mooie witte tanden geeft een fris en verzorgd uiterlijk en je voelt je dan ook zelfverzekerder om je betoverende glimlach te laten zien. Het vergt wel het nodige geduld om je tanden blijvend wit te maken met natuurlijke, ongevaarlijke methodes. Kies een methode die bij je past en doe de behandeling zo maar af en toe om aantasting van je tandglazuur te voorkomen. We willen tenslotte mooie tanden!

Aardbei

Snij of kauw een aarbeid doormidden en wrijf je tanden in met het witte gedeelte van de vrucht. De zuren die van nature in de aardbei zitten zorgen ervoor dat je tanden witter worden.

Appel

Door de zure appel heen bijten is het alom bekende gezegde. Dit komt handig van pas als je net hebt ontbeten of geluncht, eet dan een zure appel en je hoeft je tanden niet te poetsen. Het zuur uit de appel zorgt dat je tanden schoon worden en bleekt ze ook meteen.

Citroen

Neem een theelepel citroensap en een theelepel zeezout of natriumbicarbonaat en maak hier een pasta van. Breng dit zachtjes aan op de geelachtige tint van je tanden met een wattenstaafje en laat dit maximaal 1 minuut intrekken en hou je hieraan. Dit is belangrijk want anders zou het je je tandglazuur kunnen aantasten.

Kruidnagel

Kruidnagel wordt gebruikt om tanden witter te maken. Je kunt natuurlijk op een gedroogd kruidnagelbloemetje kauwen maar dat is te fris voor de meeste mensen. Het is ook mogelijk om 2 a 3 druppels kruidnagelolie op je tandenborstel te doen en daar je tanden mee te poetsen. Kruidnagel heeft als extra voordeel dat het je een frisse adem geeft en het verwijdert schadelijke mondbacteriën.

Kurkuma

Een meer smakelijke manier om witte tanden te krijgen is poetsen met kurkuma of geelwortelpoeder. Indiase studenten met mooie witte tanden poetsen vaak ook in het westen hun tanden met kurkuma. Gek genoeg is het poeder knalgeel. Als je verse geelwortel snijdt worden je vingers ook knalgeel. Maar het eten van kurkuma en het ermee poetsen zorgen niet voor gele tanden maar je krijgt juist een hagelwit gebit.

Zeezout

Je kunt zeezout of Himalaya zout gebruiken om je mond mee te ontsmetten.Tandplak ontstaat door bacteriën en zeezout verlaagt het aantal bacteriën in de mond. Voor dit doel is het goed om met zout te spoelen. Zout spoelen helpen ook bij tandvleesontstekingen en het lost makkelijk op in lauwwarm water.

 

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *