Nicholas Culpeper

Bericht van Merlia, 26 maart 2015

Nicholas Culpeper (1616-1654) astroloog en arts, geloofde dat iedereen ongeacht zijn afkomst recht had op een uitstekende gezondheid. Hij vertaalde om die reden het boek Pharmacopoeia uit het Latijn (dat alleen beheerst werd door rijke ontwikkelde lieden) naar het Engels, zodat ook de gewone man en vrouw dit boek konden lezen en begrijpen.

The Complete Herbal

Dit tot grote ergernis van zijn academische tijdgenoten. Andere artsen bracht hij tot woede met een boek dat iedereen in staat stelde voor slecht 3 pence in die tijd, zijn of haar gezondheid te verbeteren. Hij streek de apothekers tegen de haren in door te beweren dat inheemse planten even goed en soms zelf beter waren dan de kostbare geïmporteerde exemplaren.

In  zijn belangrijkste kruidenboek geeft hij nauwkeurige informatie over hoe je geneeskrachtige planten kan vinden en bereiden en beschrijft hij welke planten goed zijn voor bepaalde klachten. Sinds zijn eerste verschijning wordt het boek voortdurend herdrukt tot op de dag van vandaag.

 

Culpeperboek

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *