Engelwortel

Bericht van Merlia, 26 maart 2015

 

De Engelwortel – Angelica Archangelica – is verbonden met Aartsengel Rafaël. In de 10e eeuw is hij aan een monnik verschenen met de mededeling dat het kruid de pest kon genezen. Het werd gebruikt tegen infectieziekten waaronder typhus, tegen beten van dolle honden, vergiftiging en ter bescherming tegen hekserij.

Magische werking

Ook de Indianen gebruikten fijngemalen Engelwortel als kompres en werd voor pijnlijke zwellingen op het lichaam aangebracht. De jagers maakten ook een amulet van dit kruid en droegen dit dan in een zakje bij zich voor bescherming vanuit de hogere werelden.

Engelkruid helpt je bij het integreren van liefde in je denken en handelen. Verbetert het contact met je gidsen. Bij een gevoel van isolement, het afgesloten zijn van geestelijke leiding en bescherming. Engelwortel geeft kinderen een sterk gevoel van bescherming en het gevoel, dat er over ze gewaakt wordt, zodat angsten losgelaten kunnen worden. Deze remedie heeft ook goede resultaten behaald bij bedplassen.

Werking en karakter

De plant heeft felgroene glanzende bladeren en is indrukwekkend. Het draagt kleine groene bloemen in grote schermen en heeft een aangename karakteristieke geur. De plant wordt overal gekweekt voor gebruik als keukenkruid en in likeuren.

Het kruid werkt verwarmend en versterkend, bevordert de bloedsomloop, krampwerend, bitter-tonisch, antiseptisch, slijmoplossend, zweetdrijvend, menstruatie-opwekkend. werkt bij chronische vermoeidheid en algemene verzwakking, kouwelijkheid, helpt bij astma, hoesten, keelpijn verkoudheid, griep en koorts. Deze plant gaat uitzaaiing van kanker tegen.

Je kunt de bladeren eten en toevoegen aan een salade ze geven een lekkere aromatische geur af. De stengels kun je schillen en als groente eten. De zaden kun je fijnmalen tot poedervorm en werkt goed tegen hoofdluis.  Je kunt natuurlijk ook thee trekken van dit kruid, er is ook gedroogde Engelwortel verkrijgbaar.

 

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *