Zweeds Kruidenbitter

Bericht van Merlia, 23 maart 2015

Zweedse kruiden

Maria Treben (1907-1991) was een Oostenrijkse herboriste en ze is beroemd geworden met haar boek ”Gezondheid uit de Apotheek van God”. Zij gebruikte het recept van het Zweeds Kruidenbitter als basis van haar behandelingen. Nu veel mensen nog last hebben van de heersende griep is dit recept wellicht een goede tip.

Enkele toepassingen voor inwendig gebruik:
• Preventief tegen winterklachten
• Tegen vermoeidheid
• Bevordering van de eetlust en spijsverteing
• Leverversterkend
• Ontgiften van het lichaam
• Koude uit het lichaam verdrijven

Het Zweedse kruidenbitter zuivert het lichaam

Het Zweedse kruidenbitter voert afvalstoffen uit het lichaam. Afvalstoffen die in ons lichaam blijven steken en hierdoor de normale lichaamsfuncties storen. Het Zweedse kruidenbitter ondersteunt de reinigende werking van het lichaam zodat een goede basis wordt gelegd voor een gezond lichaam.  Ingenomen voor de maaltijd bevordert Zweedse Kruidenbitter de eetlust en verbeterd de spijsvertering en helpt bij winderigheid en een opgeblazen gevoel. Het bitter heeft een zeer gunstige invloed op de leverwerking die onder invloed staat van overdadig gebruik van vetten en suikers en heel wat afvalstoffen dient te verwerken. Gebruik het na eten van teveel zoet en het neutraliseert de gevolgen hier van zoals misselijkheid, zure oprispingen en overgevoelige maag.

Ingrediënten:

• Aloë
• Myrre
• Saffraan
• Sennablaadjes
• Kamfer
• Rabarberwortel
• Zitterwortel
• Manna
• Venitiaanse Theriak
• Zilverdistelwortel
• Engelwortel

Je kunt het Zweedse Kruidenbitter kant en klaar kopen bij een goede kruidendrogist of online. Er zijn ook zakjes kruidenmix te koop online zodat je het zelf kunt maken.

 

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *