Patchouli

Bericht van Merlia, 23 maart 2015

Voor de oudere jongeren onder ons is de geur van Patchouli ( Pogostemon Cablin) echt jeugdsentiment. In de jaren 60 en 70 was het echt een van de populairste olien/geuren. De geur werd ook vaak toegevoegd aan textiel afkomstig uit India of Indonesie, dan wist men dat de stof uit die contrijen kwam.  Het is een aromatische vaste plant met grote driehoekige bladeren met wit violet kleurige bloemen en kan wel tot 1 meter hoog groeien.

De geur van Patchouli is aardend en verwarmend, brengt evenwicht en stabiliteit. Patchouli helpt je je eigen weg te gaan, om onbegrip naast je te laten.
Het werkt ook versterkend bij zwakte na ziekte, in een massage-olie of in een lampje.
Helpt bij verdriet en psychische shocks en is samen met lavendel goed te gebruiken als je last hebt van angst- of paniekaanvallen.

In de huidverzorging is patchouli in te zetten bij een droge, gebarsten huid en huidontstekingen zoals acné. Bij (vochtig) eczeem is patchouli één van de beste oliën.

Patchouli, verwerkt in een shampoo, is effectief bij roos en vet haar.

Patchouli in een badmengsel is in te zetten bij huidklachten (huidontstekingen, eczeem), oedeem, spataders, nerveuze klachten en mogelijk als geslachtsdriftbevorderende olie.

Patchouli als wierook is gericht op liefde en helderziendheid. Het wordt gebruikt bij rituelen ter verhoging van de vruchtbaarheid en voor het aantrekken van geld en voorspoed.

 

patchouli-2

 

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *