Salie

Bericht van Merlia, 20 maart 2015

Salie is een kruid om te koesteren en om van te houden. Salvia Officinalis is de officiele naam en salvia komt van het Latijnse salvare en betekent redden en genezen.

Magische kracht

De magische kracht van salie is dat hij je zuivering geeft, een lang leven vol wijsheid en bescherming, hij redt je en hij geneest je. Salie is verbonden met het hemellichaam Jupiter.

Wat doet deze mooie kruid voor jou?

Hij werkt ontsmettend, reinigend, slijmafvoerend en verzachtend bij alle aandoeningen van de bovenste luchtwegen zoals keelpijn, angina heesheid en astma. Allerlei infecties in de mond en aan het tandvlees. Helpt bij alle allergieen en overgangsproblemen. Bloedsuiker verlagend, antiseptisch, kramp opheffend, menstruatie bevorderend, opwekkend, spijsvertering bevorderend, wondhelend, zweetsecretieremmend.

Smaakmaker

Je kunt er thee van trekken of wat kruid bij je vlees of pasta’s doen, het is echt een smaakmaker en uniek.

Hildegard van Bingen

Hildegard von Bingen werd geboren in 1098 in Bermersheim, bij Mainz. Hildegard was een Duitse Benedictijnse abdis. Zij geldt als de eerste vertegenwoordiger van de Duitse middeleeuwse mystiek. In haar jeugd verbaasde zij mensen met haar bijzondere helderziende en hemelse gaven. Zij beval deze plant al aan als geneesmiddel evenals later de School van Salerno.

Grote reputatie

Salvia betekent heilzaam (= helend) kruid en heeft zijn oude faam tot op de dag behouden. Je kunt het kruid overal in huis gebruiken, als smaakmaker voor spijzen, als luchtverfrisser en insectendrijver in de linnenkast, als schoonheidsmiddel en als geneesmiddel. Hij werkt heilzaam bij insectenbeten en kan astma verzachten.

De sterke geur en de pittige smaak maken dat je er niet veel van nodig hebt per keer. Deze plant wordt afgeraden voor mensen met een opvliegend karakter  (werkt versterkend) en het wordt afgeraden voor zogende moeders.

Werkzame bestanddelen: vluchtige olie, triterpenen, bitterstof, saponine, looistof, choline.

Salie

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *