Eucalyptus

Bericht van Merlia, 19 maart 2015

Eucalyptus etherische olie komt van de Eucalyptus boom. Je kunt de olie op verschillende manieren gebruiken en hieronder zijn wat huis- tuin en keukentips voor je.

Insectenbeten: doe 2 druppels Eucalyptus Globulus op een watje en leg dit op de jeukende/pijnlijke plek.

Eczeem, verstopte poriën: maak een gezichtstonic met  6 druppels Eucalyptus in een glas gekookt, afgekoeld water en spoel hiermee 2x dagelijks het gezicht af.

Kleine wondjes, lichte brandwonden, puisten en zweren:
doe 3 druppels Eucalyptus Polybractea of Eucalyptus Globulus op een vochtig watje en dep hiermee regelmatig de aangetaste plekken.

Ruwe en droge handen:  meng 3-5 druppels Eucalyptus met een eetlepel Jojoba-olie of Sheabutter en wrijf hiermee de handen 2x dagelijks en na iedere wasbeurt in.

Verkoudheid, griep, voorhoofdsholte ontsteking, vastzittende hoest, keelpijn: maak een stoombadje van 6-10 druppels Eucalyptus in een schaaltje heet water.

Reumatische pijnen: meng 15 druppels Eucalyptus  Polybractea of Eucalyptus Globulus en 10 druppels Citroen etherische olie met 50 ml. basis olie en masseer met dit mengsel de pijnlijke plekken.

Luchtverfrisser: meng 30-50 druppels Eucalyptus met water (goed schudden) en doe dit in een verstuiver. Hiermee houd je de kamers lekker fris en het doodt 70% van de Staphylococcen in de lucht.

Eucalyptus

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *