Etherische olie

Bericht van Merlia, 19 maart 2015

Hou je van etherische olien?

Je kunt deze heel goed gebruiken om je huis en je spullen mee schoon te maken want het is veilig, zacht, niet giftig en milieuvriendelijk.  De oliën zijn antibacterieel, werken ontsmettend en zuiverend. Doe een paar druppeltjes van je favoriete geur bijv. citroen, lavendel, dennengeur of tijm in een emmer heet water (met schoonmaakazijn) en poetsen maar!

Etherische oliën worden op een natuurlijke manier uit geneeskrachtige planten gewonnen door te destilleren, weken, persen en nog een aantal manieren. Goede kwaliteit olie kan soms vrij kostbaar zijn en dat komt omdat een plant deze olie in minuscule hoeveelheden bevat. Bijvoorbeeld zijn voor de bereiding van 1 liter citroenolie wel 1500 tot 3000 citroenen nodig. Voor 1 liter lavendelolie ruim 100 kilo lavendelbloemen.

Voordeel is wel dat je maar een paar druppels nodig hebt om een maximaal effect te bereiken. Dit komt omdat de oliën zeer hoog geconcentreerd zijn.

Alleen natuurzuivere etherische oliën hebben geneeskrachtige eigenschappen. Omdat ze vrij kostbaar kunnen zijn worden er ook synthetisch bereide oliën te koop aangeboden en oliën die verdund zijn met bijvoorbeeld alcohol of met een goedkopere olie. De beste garantie voor een echte natuurlijke olie heb je als je ze koopt van een merk waarvan de fabrikant een specialist is in natuurproducten.

essential-oils

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *